Laboratóriumi mérések

A biogáz üzemek tulajdonosainak a laboratóriumi mérések széles skáláját tudja cégünk biztosítani. Laboratóriumi felszerelésünket folyamatosan bővítjük, ezáltal a lehető leggyorsabban tudjuk a mérési eredményeket a megrendelőknek eljuttatni, ill. egyszerre több mintán is tudunk dolgozni.

Egy biogáz üzem tervezési időszakában 30 napos batch gázkihozatali méréseket tudunk végezni mindenféle alapanyagra, mezofil és termofil hőmérsékleten. Amennyiben a megrendelő folyamatos gázkihozatali vizsgálatokat igényel, azokat 5 l-es tesztfermentorokban tudjuk biztosítani. A folyamatos mérések esetében lehetőségünk van a térterhelés, tartózkodási idő és hőmérséklet tetszőleges változtatására, akár két vagy három lépcsős fermentációban is.

A megfelelő üzemvitelhez biztosítjuk a mikrobiológiai szolgáltatásokat. A megrendelhető mérendő paramétereket az oldalon feltüntetett táblázat tartalmazza. A folyamatos biogáztermelés biztosítása érdekében vállaljuk a laborunkba beszállított minták rövid határidőn belüli vizsgálatát. Átlagosan 5 munkanapon belül elvégezzük a szükséges méréseket, a minta laborba való beérkezést követően, mintaszámtól függően.

Az üzem mikrobiológiájában, a biogáz termelésben beállt problémák esetén sürgősségi felár felszámítása mellett legfeljebb 2 munkanapon belül elvégezzük a szerves sav analízist HPLC berendezésünkkel, ill. az ammónia-nitrogén koncentráció mérését, valamint titrációs eljárással meghatározzuk a pufferkapacitás/összes szerves sav arányát. Ezek ismeretében lehet dönteni a további szükséges lépésekről az üzem kondíciójának javítása érdekében. Amennyiben a biogáz üzem egészséges működésében probléma merült fel, mielőbb keressen fel minket, hogy tanácsainkkal mihamarabb segíteni tudjunk.